18 Kasım 2015 Çarşamba

Kahve Tadımı ve Eğitimi

Kraz Cafe | Ankara Buram Buram Kahve Kokacak… dedi ve evet bizzat şahit oldum. 

Kraz Cafe dün mis gibi kahve kokusu ile 'Kahve tadımı ve eğitimi' için bir grup bloggera kapılarını açtı.


Kahve deyip geçmemek gerek. Çoğumuzun içtiği (ki benim de sıkça tükettiğim) granül kahveler kahve değilmiş meğer:))) 3. dalga terimiyle hayatımıza giren demleme kahveler, çekirdeklerin üretildiği çiftlikten, toplanmasına, işlenmesine, kavrulmasına ve hatta demlenmesine kadar farklı bir kültürmüş aslında:)



İşte biz de dün bunları öğrendik:)) http://www.petracoffee.com/ sayesinde çeşitli aromalara sahip kahvelerin nasıl üretildiği, kahve çekirdeklerinin nasıl toplandığı, kurutulduğu, kavrulduğu (ki önemli bir husus), ve nasıl demlendiği hakkında bilgi sahibi olduk. Üste üslük 5-6 farklı kahvenin tadımını da yaptık.



Önce öğütülen farklı kahve çekirdeklerini kokladık.




90-96 derece kaynamış su ile 10 dakika demlenmesini bekledik:)







Demlenen kahvelerin üzerinde oluşan 'köpüğü kırarak' (böyle tabir ediliyor) içindeki aromaları keşfettik:))






Öğrendim ki kahve hazırlamak ayrı bir ritüel. Daha fazla bilgi almak ve evde demleme kahve yapmak için buraya http://www.petracoffee.com/ bakabilir, hiç olmadı kahveleri tatmak için buraya http://www.krazcafe.com/ gidebilirsiniz:))   







Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Başka neler var neler:))

Related Posts with Thumbnails